Suroviny
5 lžíce voda vlažná
4 ks vejce
moučkový cukr na posypání
1 balíček vanilkový cukr
200g polohrubá mouka
300g jahody
1 kelímek smetana ke šlehání
150g jahodová marmeláda
200g cukr
Postup
Utřeme žloutky s mletým cukrem a vodou do pěny. Pak přidáme mouku a sníh.
RADA: Jak skladovat vejce
2
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C.
3
Piškot rozkrojíme na dvě půlky. Jednu polovinu namažeme marmeládou a poklademe plátky jahod. Na ně dáme ušlehanou smetanu s vanilkovým cukrem a přiklopíme druhou polovinou piškotu.
4
Trošku zatížíme a do druhého dne necháme vychladit. Povrch posypeme mletým cukrem a každý kousek můžeme ozdobit jahodou.
[wpc_button]