Svíčková

Suroviny

5 lžíce voda vlažná
4 ks vejce
moučkový cukr na posypání
1 balíček vanilkový cukr
200g polohrubá mouka
300g jahody
1 kelímek smetana ke šlehání
150g jahodová marmeláda
200g cukr

Postup

Utřeme žloutky s mletým cukrem a vodou do pěny. Pak přidáme mouku a sníh.

RADA: Jak skladovat vejce

2
 
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C.

RADA: Kam na samosběr jahod a kolik utratíte?

3
 
Piškot rozkrojíme na dvě půlky. Jednu polovinu namažeme marmeládou a poklademe plátky jahod. Na ně dáme ušlehanou smetanu s vanilkovým cukrem a přiklopíme druhou polovinou piškotu.
 
4
 
Trošku zatížíme a do druhého dne necháme vychladit. Povrch posypeme mletým cukrem a každý kousek můžeme ozdobit jahodou.
[wpc_button]
Přejít nahoru